e-Dönüşüm Ürünlerimiz

ERP VE MUHASEBE PROGRAMINIZA TAM ENTEGRASYON

E-Fatura

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura ile kâğıt, baskı, kargo, arşivleme gibi zaman ve para maliyetleriniz, E-Fatura çözümü ile minimum seviyelere düşürürsünüz.

E-fatura

Faturalarınız, EDM sistemlerinde 10 yıl boyunca 4 yedeklemeli ve 3DS şifreleme teknolojisiyle en güvenli şekilde saklanır. Faturalarınıza dilediğiniz an online erişebilir, tek tek ya da toplu olarak tekrar gönderme, görüntüleme ve pdf / baskı alma gibi işlemleri yapabilirsiniz.

E-arşiv Fatura

EDM E-Fatura ve E-Arşiv Fatura ile çalışanlarınızın operasyonel iş gücünü ortadan kaldırarak daha verimli alanlarda faaliyet göstermesine olanak tanırsınız.

E-arşiv Fatura

Her yıl uğruna milyonlarca ağaç kesilen kâğıtlar yerine elektronik ortama taşınan faturaların bu çözümü, doğanın korunması adına da büyük katkıda bulunmuş olursunuz.

E-smm

Mali Mühür veya E-İmza’ya sahipseniz tüm işlemleri sizlere özel atanacak müşteri temsilcinizle yaparak hemen E-Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına geçiş yapabilirsiniz.

E-smm

E-Serbest Meslek Makbuzuna geçiş için yapmanız gereken mali mühür veya E-İmza temin etmek yeterli.

E-Defter

E-Defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan yevmiye ve kebir defterlerinin elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, elektronik imzalanarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilmesi ve Başkanlık imzalı ve onaylı beratların alınarak kaydedilmesidir.

E-Defter

Defterlerini elektronik ortamda oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek isteyen gerçek ve tüzel kişi herhangi bir ciro ya da fatura miktar sınırlaması olmaksızın dilediği zaman E-Deftere geçebilir.

E-Beyanname

Tanımlanan saatte doğrudan GİB sisteminden kontrol ederek mali müşavire SMS ve mail olarak bildirir. Beyannamelerin süresinde verilmemesinden kaynaklanan özel usulsüzlük cezalarını önler.

BYS mali müşavirlerin beyanname ve tahakkukları mükelleflerine toplu olarak mail yada faks olarak göndermesini, bilgisayarına indirilmesini sağlar.

E-Beyanname

Hızlı ve Kolay Beyanname Hazırlama

Hata Payının En Aza İndirgenmesi

Kontrol Edilebilir Bir Sistem

Tek Ekrandan Erişim

Yöneticilere Raporlama Kolaylığı

E-Mutabakat

Şirketlerin tüm tedarikçi ve müşterilerine ait BA-BS, cari hesap, tevkifat ve fatura mutabakatlarının ister mail ortamında ister KEP sistemi üzerinden göndererek yasal geçerli bir şekilde iletilmesi anlamına gelmektedir.

E-Mutabakat

E-Mutabakat zorunlu değildir. Gönüllü geçiş yapılabilir. 

Maliye Bakanlığı nezdinde KEP ile gönderilmesi durumunda yasal geçerli kabul edilir. Denetim sürelerini onlarca kat düşürür. Ticaret mahkemelerinde ve icra dairelerinde birinci dereceden yasal delil olarak kabul edilir.

E-İmza & Kep & Mali Mühür

E-İmza

Eimza elektronik ortamda oluşturulan dokümanların imzalanmasında kullanılan ve elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini garantileyen sayısal verilerdir.

E-İmza

5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre, bir e-imza, başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik verilerle şifrelenmiş bir bağlantı olan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veridir.

Kep

KEP – Kayıtlı Elektronik Posta; gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği olan güvenli elektronik posta hizmetidir.

Kep

Kayıtlı Elektronik Posta Avantaları 
  • Gönderici ve Alıcı Bellidir
  • İçerik Bütünlüğü Garanti Altındadır
  • Gönderim, Teslim ve Okunma Zamanı Değişmez
  • Zaman Tasarrufu Sağlar
  • Kullanım Kolaylığı Sağlar
  • Kişisel Verilerin Güvende Olmasını Sağlar

Mali Mühür

Mali Mühür Sertifikası, tüzel kişilere verilen ve mali belgeleri (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye vb.) mühür atmak için kullanılan sertifikadır.

Mali Mühür

Mali Mühür ve E-İmza Arasındaki Fark Nedir ?

Mali mühür, sadece ticari işlemlerde kullanılırken, e-imza her türlü belgenin imzalanmasında kullanılabilir. Mali mührün kullanımı, Türkiye'de vergi mevzuatı tarafından zorunlu kılınmıştır ve belirli şartlara bağlıdır. Elektronik imza ise, kullanımı tamamen özgürdür ve herhangi bir yasal sınırlama yoktur.

E-Dönüşüm Avantajları

Maliyetlerinizi en aza indirir

e-Fatura, e-Defter, e-İrsaliye, e-Bilet, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, KEP, e-İmza, e-Bordro, Ücret Pusulası, Zaman Çizelgesi, e-Tebligat, e-İhtar ve EBYS gibi hizmetleriyle kağıt, baskı, toner, kargo, arşivleme gibi zaman ve para maliyetlerinizi minimum seviyelere düşürürsünüz.

Anında ve Güvenli belge akışı sağlar

Faturalarınıza yıl boyunca dilediğiniz an çevrimiçi erişebilir, tek tek ya da toplu olarak tekrar gönderme, görüntüleme ve PDF/baskı alma gibi işlemleri yapabilirsiniz.

e-Dönüşüm Nedir?

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeleri yansıtacak şekilde, kamu ve özel işletmeler tarafından yürütülen finansal süreçlerin kontrolü elektronik ortamda yapılmaya başlanmıştır. Sağlıktan bürokrasiye, ticaretten iletişime kadar pek çok sektörde büyük bir hızla yaşanan bu elektronikleşme / dijitalleşme sürecine basitçe
e-DÖNÜŞÜM denmektedir.

Elektronik dönüşüm (e-dönüşüm) olarak adlandırılan geçiş süreci, işletmelerin yürüttüğü neredeyse tüm prosedürlerin sorunsuza yakın bir şekilde uygulanmasını mümkün kılmaktadır. Öyle ki günümüz rekabet ortamında uygulama süreçlerinin kusursuzlaşması işletmeler için sadece bir artı olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmiştir. Bunun sonucunda başlarda büyük işletmeler ile sınırlı olan e-dönüşüm artık küçük işletmeleri de içine alan, genel bir dönüşüm sürecini ifade etmektedir.

 

e-Dönüşümün ilk adımı olarak öncelikle bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaştırılması, online imza kullanımı, işlemlerin ortak bir ağ üzerinden gerçekleştirilmesi gibi temel gereksinimler yerine getirilmelidir. Ardından bunu bir kültür ve bir alışkanlık haline getirmek, dijital dünyanın güvenli bir alan olduğu algısını yaygınlaştırmak ve e-dönüşüme sürdürülebilir bir politika çerçevesinde yaklaşmak gerekir.

e-Fatura

Devamlı duymaya başladığımız ve hayatımıza hızla giren bu uygulamayı en basit haliyle şöyle tanımlayabiliriz. E-fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki geçerliliğe sahip, göndericisinden alıcısına elektronik uygulamalar aracılığıyla saniyeler içerisinde ulaştırılan belge türüdür.
Bir de, GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı)’in e-fatura tanımına göz atalım; Türkiye’de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir.

e-İrsaliye

E-irsaliye, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, 213 Sayılı VUK gereği bir irsaliyede yer alması gereken bilgileri barındıran, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir.

E-irsaliye yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt irsaliye ile aynı hukuki niteliklere sahip olacaktır.

e-Defter

Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bildirmiş olduğu format ve standartlara uygun biçimde elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmak sızın kaydedilmesini sağlayan sistemdir.

 

  • Defter ve beratları tek bir tuşla hızlı ve güvenilir olarak oluşturulur.
  • Oluşturulan tüm defterler ve GİB imzalı beratlar sistem içerisinde hem veritabanında hem de yerel bir alanda saklanır.
  •  Defterleri zaman damgasıyla imzalayabilir, her yerden denetim sağlanabilir.

Esasında, isteyen her işletme e-fatura mükellefi olabilir. Gelir İdaresi başkanlığı E-Fatura kullanımında sektörel ve limitler bazında zorunluluklar getirmektedir. Daha öncesinde Hal Kayıt sistemine kayıtlı işletmeler, Sağlık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, Konaklama hizmeti veren işletmeler için zorunluluk getirildi. Ayrıca belirli limitler kapsamında e-ticaret, motorlu taşıt satıcıları ve gayrimenkul satıcıları için sektörel zorunluluklar getirildi.

Genel geçiş limitler bazında ise 2018, 2019 ve 2020 hesap dönemleri için 5 milyon ₺, 2021 için 4 milyon ₺, 2022 ve sonrası hesap dönemleri için 3 milyon ₺ üzeri satış gelirine sahip olan mükelleflerin e-Faturaya geçişleri zorunlu hale geldi.

e-Fatura geçiş sürecinizi sizler için kolay hale getirdik,  e-İmza veya Mali mühürle yapılan aktivasyon sonrası aynı gün içerisinde e-Fatura kesmeye başlayabilirsiniz.
edm e-Fatura uygulaması ile elektronik ortamda düzenlenen faturalarınızı Gelir İdaresi Daire Başkanlığı’na iletebilir, elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edebilir, raporlayabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan son tebliğ kapsamında; yıllık cirosu 4 Milyon TL’yi aşan ve e-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler ile herhangi bir ciro sınırı aranmaksızın bağımsız denetime tabi olan şirketlerin e-Defter uygulamasına geçiş yapmaları zorunludur.

(https://uyg.edefter.gov.tr/edefterbasvuru/) linkinden tüzel kişiler kendilerine ait mali mühür, gerçek kişiler ise kendilerine ait mali mühür veya elektronik imza ile başvurusunu internet üzerinden yapabilmektedir. Kullanıcılar elektronik fatura uygulaması için temin ettiği mali mührünü elektronik defter uygulamasına başvurmak içinde kullanabilir. Bunun dışında posta yolu ile başvurular kabul edilmemektedir. Ancak kendi yazılımlarını kullanarak e-Defter kullanıcısı olmak isteyen firmalar, programları için Gelir İdaresi Başkanlığından uyumlu yazılım onayını aldıktan sonra e-Defter uygulamasında kullanıcı olmak için kâğıt başvuru yapmaları gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde, elektronik ortamda oluşturulan defterlere ilişkin olarak, GİB tarafından belirlenen standartlara uygun bilgileri içeren ve Başkanlık Mali Mührü ile onaylanmış elektronik dosyadır.

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 10 Milyon TL ve üzeri cirosu olan mükelleflerin e-İrsaliye kullanması zorunludur. 
 
Ayrıca; 
• ÖTV I listesindeki EPDK lisanslı mükellefler, 
• ÖTV III listesindeki malları imal, inşa ve ithal eden mükellefler, 
• Maden üretim faaliyetinde bulunanlar, 
• Şeker Kanunu’nda tanımına yer verilen şekerin imalini yapan mükellefler, 
• Demir ve çelik (GTİP 72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP 73) imali, ithali veya ihracı faaliyetinde bulunan mükellefler (ticari kazançları basit usulde tespit edilenler hariç), 
• Gübre Takip Sistemi’ne kayıtlı kullanıcılar, 
• Hal Kayıt Sistemi kapsamındaki sebze ve meyvelerin toptan ticaretini yapmaya başlayan tüccar veya komisyoncuların da e-İrsaliye kullanımı zorunludur.

e-Fatura mükellefi olan ve cirosu 10 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasını kullanmaları zorunludur. 
 
Bir önceki cevapta yer alan işleri yapmaya başlayanların, söz konusu şartların sağlandığı ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-irsaliye kullanmaları zorunludur.

e-İrsaliye avantajlarından yararlanabilmek için e-Fatura uygulamasına geçiş yapmalısınız.

Başvuru ve Bilgi İçin

Kampanya ve Bilgilendirmeleri Kaçırma!

Abone Ol ! Abone Ol !

Müşteri odaklı çalışma prensibimiz sayesinde ihtiyaçlarınıza en uygun çözümleri sunuyoruz.

Politikalarımız

SSS'ler

Şartlar & Koşullar

© 2024 Gate Bilişim Teknolojileri | Tüm Hakları Saklıdır.